Ministar Banožić s novim ukrajinskim ministrom obrane u Ramsteinu

"Predanost Republike Hrvatske po pitanju pomoći Ukrajini je kontinuirana i trajat će dokle god to bude potrebno", rekao je ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u utorak 19. rujna 2023. na 15. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu, koji je održan u zračnoj bazi NATO-a u Ramsteinu, Njemačka.

Uz ministra Banožića na sastanku je sudjelovao i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj.

Sastanak je otvorio predsjedavajući, ministar obrane SAD-a Lloyd Austin III koji je istaknuo važnost kontinuirane potpore saveznika Ukrajini osvrnuvši se ujedno i na postojeće potrebe ukrajinskih Oružanih snaga za donacijom vojne opreme.

Ministar obrane Mario Banožić govoreći o posljednjim donacijama Republike Hrvatske Ukrajini istaknuo je kontinuiranu blisku suradnju dviju zemalja.

“Blisko surađujemo s ukrajinskim kolegama kako bismo im pravovremeno dostavili nužnu vojnu pomoć. Predanost Republike Hrvatske po pitanju pomoći Ukrajini je kontinuirana i trajat će dokle god to bude potrebno”, rekao je ministar Banožić.

Sastanku je nazočio i novi ministar obrane Ukrajine Rustev Umerov, koji je sudionicima zahvalio na dosadašnjim donacijama i neumornom pružanju pomoći ukrajinskoj borbi za slobodu, a o prioritetnim potrebama na bojištu izvijestili su načelnik Glavnog stožera OS-a SAD-a general Mark Milley i zapovjednik EUCOM-a general Christopher Cavolli.

Ministri zemalja sudionica te predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili su posljednje informacije o donacijama Ukrajini te iznijeli planove o budućim donacijama materijalne pomoći.

Na temelju odluka koje je donijela Vlada RH, Hrvatska je dosad donirala Ukrajini vojnu pomoć u iznosu od 181.433.512,07 EUR.

Ministar Banožić s novim ukrajinskim ministrom obrane u Ramsteinu | Foto: MORH

Objava Ministar Banožić s novim ukrajinskim ministrom obrane u Ramsteinu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja