Banožić o 30. obljetnici VRO Medački džep: Junačka obrana Gospića svjedoči herojstvu hrvatskih branitelja

30 godina nakon, svojim sudjelovanjem u programu svečanog obilježavanja operacije "Medački džep", Hrvatska vojska odaje pijetet svim hrvatskim braniteljima, poručuje ministar

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu 9. rujna 2023. godine čestitku povodom obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Medački džep.

“Poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja,
poštovani sudionici vojno-redarstvene operacije Medački džep,
poštovani hrvatski branitelji,
poštovani pripadnici Hrvatske vojske,
poštovane građanke i građani,

30. obljetnica vojno-redarstvene operacije Medački džep podsjetnik je na njezin izniman i velik značaj u mozaiku svih naših akcija i operacija u Domovinskom ratu.

U samo nekoliko sati, 9. rujna 1993. Hrvatske snage oslobodile su oko 225 kvadratnih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija.

Tom junačkom obranom Gospića, neprijatelj se odmaknuo, sačuvana je sigurnost grada, stanovnika Like, odnosno cijele Hrvatske, a u svjetlu stvaranja pretpostavki za operaciju Oluja.

Zbog svega toga mi je iznimno drago što 30 godina nakon, svojim sudjelovanjem u programu svečanog obilježavanja 30. obljetnice operacije Medački džep, Hrvatska vojska odaje pijetet svim hrvatskim braniteljima koji su branili ovaj dio Hrvatske.

Hrvatska vojska kao i tih ratnih godina, snažno stoji uz svoj narod pa su tako naši pripadnici “Vukova” jedan od prepoznatljivijih simbola grada Gospića.

Čuvamo i njegujemo sjećanje na sve žrtve iz Domovinskog rata, na sve hrvatske branitelje koji su odlučili dati najbolje od sebe kako bi obranili Domovinu od neprijatelja.

Hvala im na slobodnoj Hrvatskoj”.

Objava Banožić o 30. obljetnici VRO Medački džep: Junačka obrana Gospića svjedoči herojstvu hrvatskih branitelja pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja