Ministar Banožić i admiral Hranj upisali se u Knjigu žalosti za generala Tusa

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj u srijedu 6. rujna 2023. upisali su se u Knjigu žalosti povodom smrti stožernog generala Antona Tusa

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj u srijedu 6. rujna 2023. godine upisali su se u Knjigu žalosti povodom smrti stožernog generala Antona Tusa, prvog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

“Poštovani generale,

zauvijek ćemo Vam biti zahvalni na svemu što ste učinili za stvaranje moderne Hrvatske vojske.

Vaša povijesna uloga u formiranju Oružanih snaga RH, kao i u profesionalnom organiziranju obrane od srpske agresije, zauvijek će biti upisana u zlatne stranice hrvatske povijesti.

Neka Vam je laka hrvatska zemlja.

Počivali u miru.”

Ministar obrane Mario Banožić

 

“S izuzetnom tugom opraštamo se od stožernog generala Tusa.

General Tus bio je začetnik stvaranja modernog Glavnog stožera OSRH.

Njegovo izuzetno iskustvo, znanja i domoljublje dali su snažan doprinos stvaranja ključne vojne organizacije – Glavnog stožera – kao institucija koja će uspješno voditi najvažnije operacije HV u Domovinskom ratu.

General Tus ostat će zapamćen kao osoba koja je svoj neupitni autoritet temeljila na znanju, iskustvu, empatiji i socijalnoj inteligenciji.

Ostat će zapamćen kao istinski heroj prvih dana Domovinskog rata.”

Načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj

Objava Ministar Banožić i admiral Hranj upisali se u Knjigu žalosti za generala Tusa pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja