HV pomaže Sloveniji: Hrvatskim vojnikinjama i vojnicima povećane naknade na 80 eura

Pripadnicima Hrvatske vojske poruku podrške i zahvalu uputio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković

Pripadnici Hrvatske vojske već danima pružaju humanitarnu pomoć u uklanjanju posljedica olujnog nevremena i poplava koje su pogodile Sloveniju.

Sukladno Odluci ministra obrane o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći civilnim institucijama, službama i stanovništvu u slučaju velikih katastrofa i velikih nesreća, pripadnicima Hrvatske vojske koji su angažirani u Sloveniji povećana je naknada te ona sada iznosi 80 eura neto.

Pripadnicima Hrvatske vojske zahvalu je uputio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kazavši kako su Hrvatsku ponovo učinili ponosnom.

“U ime Vlade Republike Hrvatske zahvaljujem vam na pokazanom prijateljstvu, spremnosti i profesionalizmu dok pomažete Sloveniji u borbi s katastrofalnim posljedicama poplava koje su pogodile ovu zemlju.

Suosjećamo s našim prijateljima u ovoj teškoj situaciji, a upravo vi svojim prisustvom dokazujete kako se na Hrvatsku vojsku svi uvijek možemo uvijek osloniti!

Sve vaše aktivnosti u Sloveniji svakodnevno pratimo i ponosni smo na vještine i znanja koje pokazujete: Hrvatska uistinu ima modernu vojsku sposobno odgovoriti na sve izazove koji se pred nju postave”.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske s inženjerijskim strojevima (jedan utovarivač, jedan kopač, jedan kopač-utovarivač, tri samoistovarivača, jedna labudica i dvije prikolice za prijevoz inženjerijskih strojeva) od 8. kolovoza angažirani su u Sloveniji na pružanju humanitarne pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena na rijeci Savinja.

Također, u pružanju pomoći Sloveniji sudjelovali su i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s helikopterom Mi-171Sh koji su 6. kolovoza 2023. u mjestu Donja Bistrica kod Lendave bili angažirani na aktivnostima prenošenja betonskih blokova za stvaranje barijera za suzbijanje poplava.

Objava HV pomaže Sloveniji: Hrvatskim vojnikinjama i vojnicima povećane naknade na 80 eura pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja