U Đakovu i Našicama u pripravnosti 150 hrvatskih vojnika, završen angažman HV-a u Hlebinama

Hrvatska vojska završila je aktivnostima obrane od poplava u Hlebinama, u pripravnosti dodatno 150 pripadnika u vojarnama u Đakovu i Našicama

Pripadnici Hrvatske vojske završili su angažman na aktivnostima obrane od poplava na području Hlebina u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje su bili angažirani od poslijepodneva 7. kolovoza 2023.

Dodatnih 150 pripadnika Hrvatske vojske od danas 8. kolovoza 2023. bit će u stanju pripravnosti u vojarnama u Đakovu i Našicama, a na terenu će se angažirati po potrebi, odnosno na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite koje je nadležno za koordinaciju aktivnosti obrane od poplava.

Također, 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim strojevima angažirano je na pružanju humanitarne pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena u Sloveniji, sukladno naredbi ministra obrane te u skladu s Odlukama Vlade Republike Hrvatske.

Objava U Đakovu i Našicama u pripravnosti 150 hrvatskih vojnika, završen angažman HV-a u Hlebinama pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja