Ministar Banožić čestitao novim commandosima HV-a: Poniznost je najveća snaga moćnih commandosa

Pripadnici ZSS-a koji su uspješno završili obuku, uz svjetlost baklji izrekli su commando molitvu, nakon čega su im uručene diplome, zelene beretke i commando znak

U vojarni “Josip Jović” u Udbini je u četvrtak 27. srpnja 2023. godine održana svečanost završetka Temeljne obuke za specijalna djelovanja Zapovjedništva specijalnih snaga Hrvatske vojske.

Pripadnici ZSS-a koji su uspješno završili obuku, uz svjetlost baklji izrekli su commando molitvu, nakon čega su im uručene diplome, zelene beretke i commando znak, čime je elitno društvo specijalnih snaga dobilo pojačanje.

 

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitke novim commandosima kazavši kako commando znak uz vrhunske sposobnosti i vještine, donosi i veliku odgovornost.

“Poštovani pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga,

Poštovani commandosi,

Od srca vam čestitam na uspješnom završetku Commando obuke i položenoj prisezi koja nas uvijek iznova podsjeti na svu moć i odgovornost koje vam pripadaju.

Čestitam vam prije svega što ste u sebi pronašli želju, volju i snagu, istinski motiv da suočeni s vrlo zahtjevnim zadaćama koje su se pred vas postavljale, izađete kao pobjednici – kao perjanica Hrvatske vojske, specijalci naše Hrvatske vojske!

Ovo nije samo dužnost u Hrvatskoj vojsci, biti commandosom znači imati ovu časnu dužnost kao način života.

Vjerujem kako shvaćate dubinu onoga što ste postali te kako nikada nećete zaboraviti da unatoč samopouzdanju koje ste stekli, u poniznosti leži snaga moćnog hrvatskog vojnika, commandosa!

Budite, poštovani specijalci, uvijek vjerni i odani Hrvatskoj i hrvatskom narodu!”.

Naime, nakon selekcije pripadnici na Temeljnoj obuci za specijalna djelovanja prolaze individualno osposobljavanje kroz temeljne i napredne vještne, obuku preživljavanja i temeljnu padobransku obuku. Slijedi obuka za djelovanje u timovima, a potom i Commando obuka, koja je finalni i najzahtjevniji dio Temeljne obuke za specijalna djelovanja i obuhvaća obuku u ekstremnim uvjetima.

Objava Ministar Banožić čestitao novim commandosima HV-a: Poniznost je najveća snaga moćnih commandosa pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja