Ministar Banožić na sastanku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije

Na terenu se nalaze sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti, a u cilju što brže normalizacije života na području Slavonije, ističe Banožić

Ministar obrane Mario Banožić nazočio je u večernjim satima u nedjelju 23. srpnja 2023. sjednici Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su iskazane potrebe za daljnjim angažmanom Hrvatske vojske u otklanjanju posljedica nevremena na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar Banožić još je jednom potvrdio kako je Hrvatska vojska s ostalim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti angažirana na terenu od samih početaka te kako će nastaviti s pružanjem pomoći Slavoniji i civilnom stanovništvu.

“Hrvatska vojska bit će angažirana na terenu i tijekom sutrašnjeg dana, sukladno iskazanim potrebama općinskih i županijskih stožera civilne zaštite”, poručio je ministar te je pojasnio na kojim su zadaćama angažirani pripadnici Hrvatske vojske: “Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su u dovođenju infrastrukture i zaštite imovine hrvatskih građana kako bi ostale nadležne službe mogle nastaviti s radom, a sve u cilju normalizacije života građana na području Vukovarsko-srijemske županije gdje je još veliki dio kućanstava bez električne energije. Zato mi je drago što radovi na dovođenju struje u svačiji dom idu u pozitivnom smjeru”.

“Na terenu se nalaze sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti: djelatnici Hrvatske elektroprivrede, Vodoprivrede, Hrvatskih šuma, vatrogasci i djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji zajedno s Hrvatskom vojskom rade na otklanjanju opasnosti za građane koji mogu ugroziti njih i njihovu imovinu”, rekao je ministar obrane.

Tijekom današnjeg dana na području Vukovarsko-srijemske županije bilo je angažirano ukupno 203 pripadnika HV-a i to na području Otoka/Komletinaca njih 52, Berka/Čakovaca 50, području Cerne njih 49, Komletinaca 28, a na području Privlake njih četvorica. Također, još gotovo 300 ih je bilo na raspolaganju.

Tijekom dana, ministar Banožić obišao je i sva slavonska mjesta koja se suočavaju s katastrofalnim posljedicama velikog nevremena.

Objava Ministar Banožić na sastanku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja