HV pruža pomoć na uklanjanju posljedica velikog nevremena

Riječ je o pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske koji su angažirani na sanaciji štete nastale na području Vinkovaca, odnosno državne ceste D55

Temeljem zahtjeva Ravnateljstva civilne zaštite ministar obrane Mario Banožić u jutarnjim satima u četvrtak 20. srpnja 2023. godine donio je odluku o upućivanju 50 pripadnika Hrvatske vojske na uklanjanje posljedica materijalnih šteta nastalih kao posljedica velikog nevremena koje je zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju.

Riječ je o pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske koji su angažirani na sanaciji štete nastale na području Vinkovaca, odnosno državne ceste D55.

“Hrvatska vojska će sa svojim pripadnicima i mehanizacijom biti angažirana koliko god to bude potrebno kako bi se što prije uklonile posljedice nezapamćenog nevremena koje je zahvatilo više županija na području Republike Hrvatske”, rekao je ministar Banožić.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske bili su u stanju pripravnosti za potrebe otklanjanja posljedica olujnog nevremena i na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske izražavaju najdublje izraze sućuti obiteljima preminulih za vrijeme snažnog nevremena.

Objava HV pruža pomoć na uklanjanju posljedica velikog nevremena pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja