Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu

Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne je važnosti u trenutku aktualne protuofenzive ukrajinske vojske, rekao je ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u četvrtak 15. lipnja 2023., na redovitom 13. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan na marginama sastanka ministara obrane država članica NATO-a u Bruxellesu.

Sastanak je otvorio ministar obrane SAD-a Lloyd Austin II istaknuvši važnost kontinuirane potpore saveznika i partnera Ukrajini, kao i brze dostave ključne vojne opreme na bojišnicu.

Ministar obrane Ukrajine Oleksij Reznikov obavijestio je sudionike o aktualnoj situaciji na bojištu te još jedanput apelirao na pružanje žurne materijalne vojne pomoći Ukrajini.

Ministar Mario Banožić rekao je kako Hrvatska dosljedno i u skladu s potrebama i mogućnostima, pruža potrebu podršku Ukrajini.

“Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne važnosti u trenutku aktualne protuofenzive ukrajinske vojske”, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Na sastanku su ministri zemalja sudionica te predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili aktualne informacije o donacijama Ukrajini.

Objava Ministar Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja