Ministar Banožić o profesoru Rehaku: “Do zadnjeg dana ustrajao je na prenošenju istine o Domovinskom ratu”

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na svečanosti otkrivanja biste profesoru Danijelu Rehaku u petak 9. lipnja 2023. godine u Vukovaru.

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić prisjetio se kako je Danijel Rehak jedan je od onih čiji će lik i djelo zauvijek svjedočiti o visokoj cijeni koju smo platili za hrvatsku samostalnost i slobodu.

“Bio je vukovarski branitelj, pukovnik Hrvatske vojske te dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje ratnih zločina. Do zadnjeg dana ustrajao je na prenošenju istine o Domovinskom ratu i njemu u čast, nastavit ćemo generacijama koje dolaze prenositi vrijednosti na kojima je stvarana domovina”, kazao je ministar Banožić te dodao kako se u miru borio za sve žrtve Domovinskog rata te postao simbol grada Vukovara i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar obrane Banožić također je naglasio kako mu je drago što će ova bista biti trajni podsjetnik na velikog čovjeka i zahvala za sve ono što je do zadnjeg dana činio za svoju Domovinu.

Na svečanosti otkrivanja biste profesoru Rehaku nazočili su članovi obitelji, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske brigadir Valentin Skroza, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabor Marijana Balić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Zdravko Komšić, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i brojni hrvatski branitelji.

Objava Ministar Banožić o profesoru Rehaku: “Do zadnjeg dana ustrajao je na prenošenju istine o Domovinskom ratu” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja