Održano misno slavlje povodom Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

U crkvi Sv. Mati Slobode održana misno slavlje povodom 32. obljetnice Hrvatske vojske

Povodom Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske u crkvi Svete Mati Slobode održano je misno slavlje u nedjelju 28. svibnja 2023. godine.

Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan, a na samom misnom slavlju nazočili su ministar obrane Mario Banožić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj te brojni drugi časnici i dočasnici Hrvatske vojske.

U uvodnom obraćanju mons. Bogdan je čestitao Dan Hrvatske vojske. “Ova misa je prigoda da se prisjetimo svih koji su pali u Domovinskom ratu za hrvatsku slobodu, ali i onih koji su preminuli od posljedica Domovinskog rata. Nikada ne smijemo zaboraviti i na one koji se još uvijek broje kao nestali”, poručio je mons. Bogdan.

Vojni ordinarij je pozvao da se u svojim mislima i molitvama uvijek sjetimo i svih onih nedužnih i nevinih civila koji su stradali za vrijeme Domovinskog rata. Po završetku mise svi okupljeni su se uputili položiti vijence ispred spomenika Sveta Mati Slobode za sve poginule, preminule i nestale u Domovinskom ratu. Vijence su položili ministar obrane Mario Banožić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

Objava Održano misno slavlje povodom Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja