Ministar Banožić potpisao Sporazum o suradnji s Hrvatskim judo savezom

Potpisanim Sporazumom nastavlja se kvalitetna suradnja između Ministarstva obrane i Hrvatskog judo saveza i pružanje potpore vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske 

Ministar obrane Mario Banožić i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak potpisali su u četvrtak 18. svibnja 2023. godine Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i Hrvatskog judo saveza.

Potpisanim Sporazumom nastavlja se kvalitetna suradnja između Ministarstva obrane i Hrvatskog judo saveza i pružanje potpore vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske.

Tom je prigodom ministar Banožić čestitao judašici – ugovornoj pričuvnici Hrvatske vojske Barbari Matić na sjajnim rezultatima i osvajanju brončane medalje na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Dohi.

“Vaši sportski uspjesi nas uvijek iznova oduševljavaju i drago mi je što ste, kao najuspješnija hrvatska judašica, dio obitelji Hrvatske vojske, a samim time i Ministarstva obrane”, rekao je ministar obrane, naglasivši kako mu je zadovoljstvo potpisati Sporazum kojim se nastavlja kvalitetna suradnja između Ministarstva obrane i Hrvatskog judo saveza.

“Nastavit ćemo pružati podršku i potporu perspektivnim mladim hrvatskim sportašima koji svojim odličnim rezultatima pridonose ugledu Hrvatske vojske, promoviraju našu zemlju kao i etičke i moralne vrijednosti sporta”, poručio je ministar Banožić poručivši kako će u Ministarstvu obrane i dalje imati potporu te im zaželio puno sreće i uspjeha u daljnjim sportskim natjecanjima.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak zahvalila se u ime Saveza ministru i Ministarstvu obrane na podršci i dosadašnjoj suradnji kao i na potpisivanju Sporazuma.

Barbara Matić zahvalila je ministru na čestitci, kazavši kako je ponosna što je ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske. “Hvala Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na potpori koju pružaju nama ugovornim pričuvnicima. Ta je potpora itekako važna u našim sportskim karijerama. I dalje ćemo se truditi ostvarivati najbolje rezultate”, rekla je Barbara Matić.

Potpisivanju Sporazuma nazočio je i dopredsjednik Europske judo unije Hrvoje Lindi.

Objava Ministar Banožić potpisao Sporazum o suradnji s Hrvatskim judo savezom pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja