Završeno 63. Međunarodno vojno hodočašće

Poruka ovogodišnjeg međunarodnog vojnog hodočašća je učvršćenje vjere i razvijanje prijateljstva među narodima

Svečanom ceremonijom i gašenjem zavjetne svijeće koju je ugasio francuski vojni ordinarij msgr. Antoine de Romanet de Beaune, u nedjelju 14. svibnja 2023. godine završilo je 63. Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu. Na njemu su po 29. put sudjelovali i hodočasnici Hrvatske vojske, policije, osobe s invaliditetom, branitelji i vatrogasci. Njima su se na ovogodišnjem hodočašću već tradicionalno pridružili hodočasnici iz Bosne i Hercegovine.

Mimohodom vojnih orkestara, među kojima je bio i Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske i mimohodom zastava, završilo je ovogodišnje međunarodno vojno hodočašće prenoseći poruku učvršćivanja vjere i razvijanja prijateljstva među narodima.

Ovogodišnje hodočašće održalo se pod geslom: “Sagradite mi kapelu”, kao podsjetnik na Gospine riječi Bernardici. Na njemu je nazočilo više od trinaest tisuća vojnih hodočasnika iz četrdeset zemalja svijeta.

Najavljeno je i 64. Međunarodno vojno hodočašće koje će se održati u prvoj polovini lipnja 2024. godine.

U jutarnjem dijelu programa slavljena je međunarodna sveta misa koju su predslavili francuski vojni ordinarij u zajedništvu s nazočnim biskupima i svećenicima, a na kojoj su čitali i hrvatski kadeti.

Objava Završeno 63. Međunarodno vojno hodočašće pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja