Završena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagača

Zadnji dan izložbu su posjetili i učenici srednje Tehničke škole iz Zadra koji su se na promidžbenom štandu Ministarstva obrane informirali o vojnom pozivu

Trodnevna Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2023), koja je ove godine po prvi put održana u Zadru, službeno je zatvorena u petak 5. svibnja 2023. godine u sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku.

Tijekom zadnjeg dana izložbu su, među ostalim, posjetili i učenici srednje Tehničke škole iz Zadra koji su se na promidžbenom štandu Ministarstva obrane informirali o vojnom pozivu.

Tom prigodom, obišli su cjelokupni izložbeni prostor, a najveći interes učenici su iskazali za vojne studijske programe Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studij Aeronautike – smjer Vojni pilot i Vojna kontrola zračnog prometa.

Također, učenici su imali priliku izravno od kadeta, pilota i djelatnika Središnjice za upravljanje osobljem saznati sve informacije o obuci, životu i radu kadeta na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” te dragovoljnom vojnom osposobljavanju, vojnoj obuci, kampovima, mogućnostima zaposlenja i razvoju karijere u Hrvatskoj vojsci.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme održana je po sedmi put u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Vlade RH, uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država. Novac prikupljen od prodaje ulaznica posjetitelja bit će uplaćen Zakladi vojne solidarnosti.

Na izložbi je sudjelovalo više od 200 izlagača naoružanja i vojne opreme iz 30 zemalja, među kojima su svjetski renomirane hrvatske tvrtke kao što su Šestan Busch, HS Produkt i DOK-ING te poznati inozemni proizvođači, među kojima su Dassault, Rafael i MBDA.

Objava Završena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagača pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja