Ministar Banožić na konferenciji “Hrvatska na putu u OECD: Što donosi članstvo?”

Na konferenciji je još jednom potvrđeno kako će Hrvatska članstvom u OECD-u, dobiti priliku za razmjenu najboljih praksi s najrazvijenijim državama svijeta

Ministar obrane Mario Banožić nazočio je u četvrtak 20. travnja 2023. godine na konferenciji pod nazivom “Hrvatska na putu u OECD: Što donosi članstvo?” koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Na konferenciji je sudjelovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i glavni tajnik Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj Mathias Cormann, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ostali ministri u Vladi Republike Hrvatske, predstavnici OECD-a, Hrvatske udruge poslodavaca, Američke gospodarske komore i drugi.

“Nakon ulaska u eurozonu i šengenski prostor, idući strateški cilj Vlade RH je ulazak Hrvatske u OECD, zajednicu 38 najrazvijenijih država svijeta. Radimo na ispunjavanju svih preduvjeta za članstvo”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Ovom prigodom, još jednom je potvrđeno kako će Hrvatska članstvom u OECD-u, dobiti priliku za razmjenu najboljih praksi s najrazvijenijim državama svijeta na nizu područja, od gospodarske politike do zaštite okoliša.

Naime, članstvo u OECD-u priznanje je da zemlja poštuje najviše globalne standarde, da je predana vrijednostima demokracije i vladavine prava te da poštuje načela otvorene i transparentne tržišne ekonomije i da zajedno s drugim državama članicama, dijeli zajednički cilj o održivom gospodarskom rastu.

Objava Ministar Banožić na konferenciji “Hrvatska na putu u OECD: Što donosi članstvo?” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja