Ratna škola “Ban Josip Jelačić” obilježila blagdan svog zaštitnika

Polaznici 25. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" obilježili su u Zaprešiću blagdan svetog Josipa, zaštitnika škole

Polaznici 25. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predvođeni zapovjednikom brigadirom Mijom Kožićem u ponedjeljak 20. ožujka 2023. godine obilježili su u Zaprešiću blagdan svetog Josipa, zaštitnika škole. Tradicija je to koju Ratna škola i Grad Zaprešić održavaju već 25. godinu zaredom.

Događaju su nazočili izaslanik ministra obrane ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ministarstva obrane Ivan Jušić, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” brigadni general Blaž Beretin i drugi.

U crkvi svetog Ivana Krstitelja vojni ordinarij mons. Jure Bogdan služio je misu, a potom su izaslanstva Ministarstva obrane, Ratne škole te Grada Zaprešića na spomeniku poginulim braniteljima te na grobnici obitelji Jelačić odali počast položivši vijence i zapalivši svijeće.

Na svečanom prijemu za polaznike Ratne škole, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk je istaknuo: “Želja nam je zajedno s predstavnicima Oružanih snaga RH odati počast velikom hrvatskom sinu, banu Josipu Jelačiću, ali također i moliti zagovor zaštitnika Ratne škole, svetog Josipa, čije vrline su potrebne našim vojnicima, ali i svakom čovjeku koji ima čvrstu vjeru u Hrvatsku i hrvatski narod”.

Načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić kazao je kako suradnja s Gradom Zaprešićem traje od prvog naraštaja Ratne škole, a polaznici se tijekom posjeta upoznaju s bogatim nasljeđem te likom i djelom slavnog hrvatskog bana Josipa Jelačića čije ime škola nosi s ponosom, te dodao kako će se ova suradnja i dalje nastaviti sa sljedećim naraštajima.

Nazočni su potom obišli Nove dvore Jelačićevih čija je revitalizacija u tijeku, a po njezinom završetku cijeli kompleks sa perivojem bit će stavljen u turističku funkciju.

Objava Ratna škola “Ban Josip Jelačić” obilježila blagdan svog zaštitnika pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja