Ministar Banožić s ministrima obrane na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji

Ministar obrane Mario Banožić sastao se na poziv ministra obrane Savezne Republike Njemačke Borisa Pistoriusa s drugim ministrima obrane

Ministar obrane Mario Banožić se tijekom Minhenske sigurnosne konferencije u subotu 18. veljače 2023. godine sastao s ostalim prisutnim ministrima obrane u organizaciji i na poziv njemačkog ministra obrane Borisa Pistoriusa.

Ministri su razgovarali o aktualnim izazovima europskoj i globalnoj sigurnosti koji su dodatno naglašeni u današnje vrijeme ruskog rata u Ukrajini.

Ministar obrane Savezne Republike Njemačke Boris Pistorius okupio je ostale ministre obrane tijekom 59. Minhenske sigurnosne konferencije kako bi raspravili učinke promjena sigurnosne arhitekture na obrambene sustave u transatlantskom području.

„Danas smo zajednički s ministrom Pistoriusom sagledali izazove koje današnja situacija donosi svim NATO i EU zemljama u pogledu modernizacije i razvoja sposobnosti za odvraćanje i obranu u Euro-atlantskom području“, rekao je ministar Banožić.

Ministar Pistorius naglasio je kako je upravo Minhenska sigurnosna konferencija prigoda za ovakve šire razgovore sa svim ministrima obrane o sigurnosti s naglaskom na koordinirani pristup jačanju obrambenih sustava.

Objava Ministar Banožić s ministrima obrane na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja