Čestitka ministra Banožića kadetima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

Krećete novim životnim putem koji će pred vas kao mlade ljude stavljati brojne izazove. Upravo zato, od vas očekujem da uvijek budete uporni, profesionalni i dosljedni, poručuje ministar

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak 16. siječnja 2023. godine čestitku kadetima 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

“Drage kadetkinje i kadeti,

Od danas krećete novim životnim putem koji će pred vas kao mlade ljude stavljati brojne izazove. Upravo zato, od vas očekujem da uvijek birate put upornosti, profesionalizma i dosljednosti.

Vojnički je poziv častan poziv služenja Domovini i hrvatskom narodu u svakoj prilici i vjerujem kako će svatko od vas biti na ponos cijeloj Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane.
Ispred vas je budućnost i vi ste budućnost Hrvatske vojske, ali nikada nemojte zaboraviti temelje koje su postavili hrvatski branitelji; uspomenu na njih nosite časno i ponosno, učite od njih!

Na kraju, zahvaljujem vašim obiteljima i prijateljima koji su vas podržavali na ovom vašem putu i koji su vam ugradili moralne vrijednosti i ljubav prema Domovini”.

Ukupno je promovirano 118 kadeta (od koji je 40 kadetkinja) 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja. Od ukupnog broja 10 je stranih stranih polaznika, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Objava Čestitka ministra Banožića kadetima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja