HV pomaže u obrani od poplave na području Petrinje i u Hrvatskoj Kostajnici

43 hrvatska vojnika upućena su u mjesto Nova Drenčina, dok u obrani od poplava na području Hrvatske Kostajnice pomaže 50 pripadnika HV-a

Nakon što su snage Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga OSRH s ukupno 50 pripadnika angažirane su u nedjelju 11. prosinca 2022. godine u obrani od poplava ugroženom području Hrvatske Kostajnice u Sisačko-moslavačkoj županiji, tijekom popodneva još 43 pripadnika Hrvatske vojske upućena su u mjesto Nova Drenčina na širem području Petrinje zajedno s jednim utovarivačem.

Naime, zbog obilnih oborina koje su pale tijekom subotnje večeri uvedene su izvanredne mjere na rijeci Uni, odnosno području Hrvatske Kostajnice.

Podsjetimo, pripadnici HV-a na području Hrvatske Kostajnice na terenu su angažirani s jednom kombinirkom, kamionom, labudicom kao i jednim terenskim vozilom s osobljem.

Riječ je o pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a još 250 pripadnika GMBR-e nalazit će se u stanju pripravnosti u vojarnama u Petrinji i Karlovcu.

Objava HV pomaže u obrani od poplave na području Petrinje i u Hrvatskoj Kostajnici pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja