Ministar Banožić na komemorativnom programu “Ovčara – vječna rana”

I dalje nam je težnja tražiti do posljednjeg nestalog u Republici Hrvatskoj, a njihovoj djeci pružiti svu podršku, poručio je ministar Banožić

Izaslanik predsjednika Vlade RH ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u nedjelju 20. studenoga 2022. na komemorativnom programu povodom 31. godišnjice stradanja hrvatskog stanovništva na Ovčari, koji je održan u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Ovogodišnji 15. mimohod pod nazivom “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga” te komemorativni program “Ovčara – vječna rana” održani su u spomen na sve ubijene civile, hrvatske branitelje i medicinsko osoblje odvedeno iz vukovarske ratne bolnice, koji su stradali na Ovčari na današnji dan, 20. studenoga 1991. godine, te za sve još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon 31 godinu.

Ministar Banožić izrazio je podršku djeci ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja zahvalivši im što su i dalje uporni u svom traganju. “To je obaveza svih nas. I zato će Vlada RH nastaviti ustrajno raditi na pronalasku svih nestalih osoba iz Domovinskog rata” rekao je Banožić istaknuvši da Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno provodi aktivnosti u potrazi za nestalim osobama u Domovinskom ratu te intenzivno radi na svim potencijalnim lokacijama o kojima dobije određena saznanja.

“Hrvatska vojska također sudjeluje u tim aktivnostima te uz pomoć svoje mehanizacije ulaže znatne napore kako bi se što prije provjerile sve moguće lokacije. I dalje nam je težnja tražiti do posljednjeg nestalog u Republici Hrvatskoj, a djeci pružiti svu podršku u daljnjem razvoju i radu, u njihovom životu te da što prije pronađu svoje najmilije” poručio je ministar Banožić.

Komemorativni program je započeo okupljanjem na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, molitvom kod centralnog križa te formiranjem kolone koja je nakon 9 kilometara stigla do mjesta masovne grobnice Ovčara, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile – žrtve Ovčare održana je u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

 

Objava Ministar Banožić na komemorativnom programu “Ovčara – vječna rana” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja