Obilježena 31. obljetnica osnutka 395. eskadrile transportnih helikoptera

Uručene su pohvale i nagrade pripadnicima 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a

395. eskadrila transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obilježila je u ponedjeljak 7. studenoga 2022. u vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama Dan postrojbe i 31. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Na svečanosti obilježavanja sudjelovali su predstavnici zapovjedništva 93. krila, zapovjednici eskadrila 93. krila HRZ-a te aktivni i umirovljeni pripadnici 395. eskadrile transportnih helikoptera.

Čestitke i pohvale na sveukupni rad 395. eskadrili transportnih helikoptera u ime zapovjednika HRZ-a brigadnog generala Michaela Križanca i zapovjednika 93. krila HRZ-a brigadira Krešimira Ražova, uputio je Voditelj odsjeka S-3 brigadir Dragan Andrijević.

Zapovjednik 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a pukovnik Stjepan Stepić zahvalio je svim pripadnicima na predanom radu i na trudu prilikom izvršenja postavljenih zadaća.

Tom prigodom se zahvalio i obiteljima pripadnika 395. eskadrila transportnih helikoptera: “Ljudi su naša najveća vrijednost! Uz sve vojne zadaće od pomoći i potpore civilnim institucijama cijele godine u svim meteorološkim uvjetima, danju i noću kroz hitni zračni medicinski prijevoz, traganje i spašavanje, gašenje požara iz zraka, uredno provodimo i obuku novih pripadnika te kao i sve ostale izvanredne zadaće. Bez ogromne podrške naših obitelji, to ne bi bilo moguće i zato im neizmjerno i od srca hvala”.

Na kraju su uručene pohvale i nagrade pripadnicima 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a.

Eskadrila je formirana 6. studenog 1991. godine pod nazivom Mješovita zrakoplovna eskadrila. Upravo Mješovita zrakoplovna eskadrila ulazi u vojarnu kod Divulja 22. prosinca te već 1. srpnja 1992. godine sudjeluje u pripremi prvog bojevog leta aviona MiG-21 na Južnom bojištu.

Obilježena 31. obljetnica osnutka 395. eskadrile transportnih helikoptera | Foto: HRZ/ D. Vujević

Objava Obilježena 31. obljetnica osnutka 395. eskadrile transportnih helikoptera pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja