Ministar Banožić s članovima Vojno diplomatskog zbora

Ministar obrane Mario Banožić održao je redoviti godišnji brifing s članovima Vojno diplomatskog zbora akreditiranim u Republici Hrvatskoj

Ministar obrane Mario Banožić održao je u srijedu 21. rujna 2022. u Ministarstvu obrane redoviti godišnji brifing s članovima Vojno diplomatskog zbora (VDZ) akreditiranim u Republici Hrvatskoj.

Ministar Banožić u izlaganju o aktualnim projektima i postignućima u obrambenom resoru istaknuo je proračun Ministarstva obrane najveći od vremena Domovinskoga rata koji će omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu te nastavak unaprjeđenja standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske. Ministar se osvrnuo i na međunarodne aktivnosti te istaknuo da se Republika Hrvatska nastavlja potvrđivati kao vjerodostojna saveznica koja kontinuirano pridonosi operacijama, misijama i aktivnostima NATO-a, Europske unije i UN-a.

U svom izlaganju spomenuo je i aktualna zbivanja, kako u našem okruženju, tako i na globalnom planu pri čemu je istaknuo da ruska agresija na Ukrajinu narušava dugo građenu globalnu sigurnosnu arhitekturu.

U ime svih članova Vojno diplomatskog zbora na gostoprimstvu je zahvalio zamjenik doajena VDZ-a turski vojni izaslanik brigadir Özcan Yetis.

U nastavku sastanka održana su tematska izlaganja ravnateljice Uprave za obrambenu politiku Dunje Bujan Šujster, načelnice Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadne generalice Gordane Garašić, kao i predstavnika drugih ustrojstvenih cjelina MORH-a i OS RH.

Uoči redovnog godišnjeg brifinga, članovi Vojno diplomatskog zbora u utorak 20. rujna 2022. na automatskom strelištu „Vrapčanski potok“ održali su natjecanje u gađanju puškom i pištoljem u kojem je sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić koji je najuspješnijim natjecateljima uručio nagrade.

Objava Ministar Banožić s članovima Vojno diplomatskog zbora pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja