Obilježena 31. obljetnica pogibije 13 pripadnika ZNG “Kune” u akciji “Mirkovci 91”

Izražavamo zahvalnost trinaestorici mučki ubijenih pripadnika 3 A brigade „Kuna“, prisjećamo se svih koji su dali živote i osigurali da živimo u slobodnoj i cjelovitoj državi, poručio je Banožić

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić uz članove obitelji poginulih i nestalih i pripadnike Udruge ratnih veterana 3 A brigade ZNG „Kune“, nazočio je u petak 22. srpnja 2022. godine na obilježavanju 31. obljetnice pogibije 13 pripadnika ZNG „Kune“ u akciji „Mirkovci 91“.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju i misom zadušnicom u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

„Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom izražavamo zahvalnost trinaestorici mučki ubijenih pripadnika 3 A brigade „Kuna“. Prisjećamo se svih koji su dali živote i osigurali nam da danas živimo u slobodnoj i cjelovitoj državi. Ostaje nam trajna obveza čuvati uspomenu na hrabre ljude i njihova djela. Mladima moramo prenositi istinu o ovakvim događajima, istinu kako se stvarala hrvatska država“, poručio je iz Mirkovaca ministar obrane Banožić.

Obilježavanju su nazočili i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Mladen Karlić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja i državni tajnik Špiro Janović, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić glavni savjetnik u Ministarstvu obrane general-bojnik Željko Živanović, načelnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, predstavnici braniteljskih udruga i drugi.

Objava Obilježena 31. obljetnica pogibije 13 pripadnika ZNG “Kune” u akciji “Mirkovci 91” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja