Ministar Banožić na sastanku s predstavnicima HGSS-a

Ministar obrane Mario Banožić održao je u utorak 31. svibnja 2022. u Ministarstvu obrane radni sastanak s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja

Ministar obrane Mario Banožić održao je u utorak 31. svibnja 2022. u Ministarstvu obrane radni sastanak s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, pročelnikom HGSS-a Josipom Granićem, dopročelnicima Nevenom Putarom i Josipom Brozičevićem te članom HGSS-a Daliborom Iveljom.

Uz ministra obrane sa suradnicima na sastanku je bio i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.
Tema sastanka bile su zajedničke aktivnosti pripadnika Hrvatske vojske i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Osvrnuli su se prvenstveno na obuku koja je preduvjet za uspješne zajedničke akcije traganja i spašavanja te pomoći civilnom stanovništvu u slučaju prirodnih ili tehničko-tehnoloških katastrofa.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako je suradnja Hrvatske vojske i HGSS-a iznimno dobra: “Najčešće zajedničke aktivnosti su akcije traganja i spašavanja koje rade Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i HGSS. Za što bolju koordiniranost na terenu tijekom akcija nužna je obuka, koja se kontinuirano provodi”, istaknuo je Banožić.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić uz akcije traganja i spašavanja i suradnju s HRZ-om istaknuo je i dobru suradnju s ostalim granama Hrvatske vojske s kojima su pripadnici HGSS-a surađivali na potresom i poplavama pogođenom području.

Objava Ministar Banožić na sastanku s predstavnicima HGSS-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja