Održan Dan otvorenih vrata HVU „Dr. Franjo Tuđman“

Posjetiteljima su predstavljeni uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka, kampovi, mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ održan je u subotu 23. travnja 2022. godine u vojarni „Petar Zrinski“.

Hrvatsko vojno učilište posjetili su većinom maturanti srednjih škola uz pratnju roditelja.

Uvodnu prezentaciju o životu i radu kadeta zainteresiranim posjetiteljima održao je zapovjednik Kadetske bojne „Predrag Matanović“ satnik Dinko Frajzman.

Posjetitelji su imali priliku upoznati se sa sveučilišnim preddiplomskim i diplomskim vojno studijskim programima Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Aeronautika-smjer vojni pilot te integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem Vojno pomorstvo.

Predstavljeni su im uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka, kampovi, mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetitelji su razgledali objekte vojarne, knjižnicu, teretanu, sportsku dvoranu, kadetski klub i smještajne objekte kadeta. Posebno zanimanje pokazali su za razgledanje taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme kao i kabineta oklopništva. Na svim točkama kadeti i djelatnici HVU odgovarali su na pitanja posjetitelja.

Kadet Dominik Hržan pozvao je sve maturante koji su se odlučili upisati na program Kadet: „Zagrizite i ne bojte se, ako želite upisati ove studijske programe i odlučili ste se za ovaj život, ništa vas ne može zaustaviti“.

Objava Održan Dan otvorenih vrata HVU „Dr. Franjo Tuđman“ pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja