Ministar Banožić na komemoraciji za preminulog generala Dečaka

"Generala Đuru Dečaka pamtit ćemo kao jednog od simbola borbe i pobjede u Domovinskom ratu", stoji u poruci ministra Banožića

U Virovitici je u nedjelju, 3. travnja 2022. godine održana komemorativna svečanost za umirovljenog general-pukovnika Đuru Dečaka, koji je preminuo u petak 1. travnja 2022. godine u 71. godini života.

Uz obitelj, prijatelje i suborce komemoraciji je prisustvovao i ministar obrane Mario Banožić koji se upisao u Knjigu žalosti i oprostio od preminulog generala Dečaka riječima:

“Pridružio se general Dečak ponosnoj, uspravnoj koloni časnih hrvatskih branitelja, kročeći u legendu.

U kolektivnom sjećanju hrvatskog naroda zauvijek žive veliki ljudi, jedan od njih je i general Đuro Dečak. Pamtit ćemo ga kao jednog od simbola i borbe i pobjede, simbola Domovinskog rata, ponosne i nepobjedive Hrvatske.
General Dečak pokazao je svojim djelom kako se voli i kako se pridonosi jedinoj Domovini!
Hvala Vam na svemu! Počivao u miru Božjem,
poštovani generale!”

Izaslanik predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je u ime predsjednika Vlade i svoje osobno ime, izraze sućuti obitelji i prijateljima generala Dečaka istaknuvši da je riječ o čovjeku kojega će generacije pamtiti kao jednog od simbola Domovinskog rata.

“Virovitica je izgubila svog velikana, a Hrvatska velikog domoljuba. Svojim djelima trajno nas je zadužio, ne samo kao dragovoljac Domovinskog rata nego i kao general-pukovnik pobjedničke Hrvatske vojske te istaknuti političar. U svemu što je radio bio je ustrajan, dosljedan i uspješan. Bio je veliki čovjek, poznat po svojim djelima. Pamtit ćemo ga kao ponosnog odvažnog i beskompromisnog čovjeka”, poručio je ministar Medved.

Objava Ministar Banožić na komemoraciji za preminulog generala Dečaka pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja