Održani zimski kampovi kadeta HVU “Dr. Franjo Tuđman”

U vojarnama, vojnim vježbalištima i poligonima HV-a provodili su se Zimski kampovi kadeta Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

U razdoblju između 13. i 25. veljače 2022. godine u vojarnama, vojnim vježbalištima i poligonima Hrvatske vojske provodili su se Zimski kampovi kadeta Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

Zimski kamp kadeta 1 održao se na vojnom poligonu “Gašinci, a na njemu su sudjelovali kadeti 19. naraštaja vojno studijskih programa Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo, njih 72, 22 kadeta smjera Vojno pomorstvo te 10 kadeta smjera Aeronautika koji se nalaze na prvoj godini studija.

Tijekom 80 nastavnih sati provodilo se uvježbavanje pojedinca u realnim vremenskim i zemljišnim uvjetima, a kamp je koncipiran kao sinteza kratkog teoretskog izlaganja i intenzivnog praktičnog rada. Kontinuirano se radilo i na poboljšavanju i održavanju tjelesne spremnosti.

Zimski kamp 2 za kadete 18. naraštaja, koji se nalaze na drugoj godini studija, provodio se u vojarni “Josip Jović” na Udbini. Ukupno 78 kadeta smjera Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo te 22 kadeta smjera Vojno pomorstvo osposobljavali su se za vođenje desetine u realnim zimskim uvjetima.

Zimski kamp 2 HRZ-a za kadete 18. naraštaja vojno studijskog programa Aeronautika – vojni pilot održao se u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, a za četvero kadeta organizirao se poseban oblik obuke u trajanju od 40 nastavnih sati.

Zimski kamp 3 za kadete 17. naraštaja vojno studijskih programa Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo te Vojno pomorstvo, koji se nalaze na trećoj godini studija, provodio se na vojnom vježbalištu “Gakovo”. Tijekom kampa provodila se obuka i osposobljavanje u okviru taktičkih zadaća voda u realnim vremenskim i zemljišnim uvjetima i to za 69 kadeta smjera Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo te 27 kadeta smjera Vojno pomorstvo.

Zimski kamp 4, na kojem je sudjelovalo 79 kadeta smjera Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo 16. naraštaja na četvrtoj godini studija, provodio se na skijalištu Platak i Simulacijskom središtu Hrvatske kopnene vojske u vojarni „Petar Zrinski“ u Zagrebu. Kamp je trajao 80 nastavnih sati i provodio se jedan tjedan u SimS-u i jedan tjedan na skijalištu. Tijekom Zimskog kampa 4 objedinjuje se većina vojnih znanja usvojenih tijekom dosadašnjih kampova te se nadograđuje na dosadašnju provedenu i ocijenjenu obuku tijekom triju vojnih kampova.

Zimski kamp 4 HRZ-a u trajanju od 40 nastavnih sati za kadete 16. naraštaja vojno studijskog programa Aeronautika – vojni pilot provodio se u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

“Zimski kampovi kadeta provode se u skladu s Konceptom vojne obuke kadeta te Programom obuke i ocjenjivanja kadeta. Svi kadeti na kampovima pokazali su vrlo visoku razinu motivacije i želje za usvajanjem novih znanja i vještina, a timovi obučavatelja, koji se sastoje od zapovjednika, instruktora i kadeta diplomskog studija, sve svoje zadaće izvršili su na najvišoj razini”, rekao je zapovjednik Kadetske bojne “Predrag Matanović” satnik Dinko Frajzman.

Objava Održani zimski kampovi kadeta HVU “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja