Ministar Banožić na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u utorak 2. studenog 2021. na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac.

Uz ministra obrane, svečanosti je nazočio vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednik Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik u Hrvatskom saboru Nikola Mažar, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, ravnatelj memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet, državni tajnik Zvonko Milas, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i drugi.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-obilježja poginulim i nestalim mještanima naselja Lužac.

“S bolom, ali prije svega ponosom danas se prisjećamo Dušnog dana 1991. godine kada su neprijateljske snage okupirale naselje Lužac i ubili šezdeset i devet mještana. Hrvatski branitelji tada su pokazali kako se bori za svoj voljeni grad Vukovar, za svoj Lužac. Padom Lušca započeo je i pad Vukovara. Njegovi branitelji su iz bespoštedne borbe prelazili u hrvatsku legendu, a prešli su i u vječnost”, poručio je ministar obrane povodom 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac.

Misa zadušnica za 69 poginulih i nestalih mještana naselja Lužac služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju.

Objava Ministar Banožić na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja