Izaslanstvo MORH-a i OSRH na Mirogoju položilo vijence povodom Svih svetih

Izaslanstvo Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH položilo je na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu vijence u prigodi blagdana Svih svetih

Izaslanstvo Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH položilo je u petak 29. listopada 2021. godine na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu vijence i upalilo svijeće u prigodi blagdana Svih svetih.

U zajedničkom izaslanstvu MORH-a i OS RH, koje je predvodio izaslanik ministra obrane Maria Banožića državni tajnik Zdravko Jakop, bili su i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovik Siniša Jurković i načelnik Uprave za logistiku Glavnog stožera OSRH komodor Milan Žunić. Vijenci su položeni na grobovima ratnog ministra obrane Gojka Šuška, stožernog generala Petra Stipetića, stožernog generala Zvonimira Červenka, general-bojnika Gordana Čačića, stožernog generala Martina Špegelja te generala zbora Imre Agotića.

Također, tijekom dana vijenci se polažu i na grobovima stožernog generala Janka Bobetka na Gradskom groblju u Sisku te ministara obrane Branka Vukelića na mjesnom groblju Vukmanički Cerovac i Šime Đodana na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku.
U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata položit će vijence u nedjelju 31. listopada od 10,00 sati kod središnjih spomen-obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija, a iznimno i na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji – most na rijeci Kupi u Pokupskom, Gradskom groblju Lovrinac u Splitu i groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu, Gradskom groblju u Osijeku i Spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode te kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli.

Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan, u utorak 2. studenog 2021. godine u Zagrebu u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, s početkom u 11:00 sati. Misu će predvoditi Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan.

Objava Izaslanstvo MORH-a i OSRH na Mirogoju položilo vijence povodom Svih svetih pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja